Reitdiep Huisartsen en Apotheek

Uw recept

Voor herhaalmedicatie geldt dat wanneer deze voor 10.00 uur besteld is, de medicijnen twee werkdagen daarna de gehele (werk)dag kunnen worden afgehaald.

De apotheek is van 8.00 uur tot 17.00 uur open. Houdt u er rekening mee dat de assistente van 10.30-11.00 uur overleg heeft met de huisarts en van 12.30-13.30 uur middagpauze. Zij kan dan geen medicijnen verstrekken. Wanneer er een leveringsprobleem is, wordt u hierover geïnformeerd.

Wanneer u op een ander lokatie de medicatie wil ophalen dan dat u normaal gewend bent, kunt u dit aangeven in het opmerkingen gedeelte.

Medicijnentekorten
Net als  alle apotheken in Nederland, ondervinden wij steeds vaker leveringsproblemen van medicijnen.
Uiteraard vinden wij dat erg vervelend en we doen ons uiterste best om een passende oplossing daarvoor te vinden.

mogelijke oorzaken:

  • De fabrikant wil het medicijn niet meer produceren omdat de opbrengst ervan niet meer opweegt tegen de kosten.
  • De fabrikant heeft problemen met het leveren van een medicijn. Soms zijn er maar weinig fabrikanten die een bepaald medicijn produceren. Dit komt door het preferentiebeleid: dit is een voorkeursbeleid waarbij zorgverzekeraars bepalen welke fabrikant een bepaald medicijn mag leveren om zo de kosten laag te houden. De apotheek is verplicht het preferente medicijn te leveren. Maar het komt regelmatig voor dat de preferente fabrikant problemen heeft met het leveren van het medicijn.
  • De productie van een middel is tijdelijk niet mogelijk omdat een grondstof moeilijk leverbaar is. Dit kan ontstaan door vertraging in het productieproces. Er zijn strenge Europese normen om de kwaliteit en de effectiviteit van grondstoffen van medicijnen te kunnen garanderen. Het kan veel tijd kosten in het productieproces om aan al deze normen te voldoen.
Voor meer informatie, klik hier

Herhalingsrecept aanvragenAchternaam
Voornaam
Geboortedatum
E-mailadres
Telefoonnummer
Geneesmiddel
Geneesmiddel

Eventuele opmerkingen :


Stuur mij een kopie van de bestelling per email


Let op: Om uw privacy te waarborgen raden wij af dit formulier te gebruiken over een onbeveiligd draadloos netwerk of op openbare netwerken.

HuisartsenReitdiep.nl, Huisarts Bellingwolde © 2010-2015   Alle rechten voorbehouden.
webdesign: Mavanov Webdesign (Groningen)   |   fotografie: Walraven Photography (Oldehove)
huisartsen van: Oldehove, Ezinge, Garnwerd, Feerwerd, Dorkwerd, Den Ham, Saaksum, Niehove en Kommerzijl.