Reitdiep Huisartsen en Apotheek

Reizigersvaccinatie en advisering

(Last Minute) reis geboekt?

LCR gecertificeerd, waardoor vergoeding met uw zorgverzekeraar mogelijk is.
 

Als men een verre reis gaat maken wil men zo goed mogelijk beschermd worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. We volgen hierbij landelijke protocollen; het is echter van belang om ook de individuele omstandigheden van de reiziger en van de reis bij een advies te betrekken. Wij zijn door  het landelijke coordinatiecenrtrum voor reizigersadvisering (LCR) gecertificeerd en door de zorgverzekeraars erkend om reizigersadvisering te geven.  Op deze manier bent u verzekerd dat u de de juiste en meest actuele adviezen krijgt  ten aanzien van de medicatie, Ook zijn we gecertificeerd voor het geven van gelekoorts vaccinaties.

De vaccinaties en malariapillen die een reiziger nodig heeft zijn altijd afhankelijk van de reisbestemming, de gezondheidstoestand van de reiziger en de omstandigheden waaronder iemand gaat reizen. Vaccinaties en anti-malariapillen hebben bijwerkingen en geven in veel gevallen geen 100% bescherming. Er moet dus een goede afweging gemaakt worden over het belang van bepaalde maatregelen in een individueel geval.

Om precies te weten wat voor u als reiziger de aangewezen vaccinaties en malariabescherming zijn kunt u bij ons een reisadvies vragen. Wij vragen u dan een reisanamnese formulier in te vullen en een afspraak met ons te maken waarin het door ons gegeven advies met u besproken wordt. Alle adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en de Wereld Gezondheids Organisatie.

Voor wie

Iedereen kan bij ons een reisadvies krijgen. Ook indien u niet bij onze praktijk bent ingeschreven kunnen we u adviseren.

Kosten

Doordat wij LCR zijn gecertificeerd is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar de kosten vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar voor verdere informatie.

DTP vaccinatie (difterie/tetanus/polio)  € 26,00
Hepatitis A vaccinatie *  € 47,00
Hepatitis A vaccinatie – junior *  € 30,00
Hepatitis B vaccinatie *  € 38,00
Hepatitis A/B vaccinatie *  € 51,00
Buiktyfusvaccinatie  € 23,00
Gele koorts vaccinatie  € 27,50
BMR vaccinatie (bof/mazelen/rode hond)  € 31,00
Meningococcenvaccinatie ACWY  € 59,00
Rabiësvaccinatie  € 60,00
Pneumococcenvaccinatie  € 23,00
HIB  € 32,00
 

DOWNLOAD HET INSCHRIJFFORMULIER »

Indien u dit hebt ingevuld dan dient u nadien een afspraak te maken op het spreekuur. Overleg met de assistente of de huisarts de gegevens al verwerkt heeft en een advies voor u klaar heeft.

HuisartsenReitdiep.nl, Huisarts Bellingwolde © 2010-2015   Alle rechten voorbehouden.
webdesign: Mavanov Webdesign (Groningen)   |   fotografie: Walraven Photography (Oldehove)
huisartsen van: Oldehove, Ezinge, Garnwerd, Feerwerd, Dorkwerd, Den Ham, Saaksum, Niehove en Kommerzijl.